Mindfulnesskursus i Horsens

Kursets fem aftener er tilrettelagt så du får en god grundlæggende forståelse af mindfulness. Du vil blive instrueret i en serie af øvelser der kombinerer siddende, stående, gående og liggende øvelser, og du får erfaring med såvel den øvelsesbaserede træning og mindfulness som en grundindstilling i hverdagslivet.

Du får lydspor med øvelser til støtte for din videre træning.

Kurset henvender sig til både begyndere og øvede.

Kurset hjælper dig godt på vej hvis du:

● Ønsker at bruge mindfulness som støtte til at håndtere en konkret lidelse som:

Stress, depression, angst, søvnløshed, udbrændthed, kronisk smerte mm.

● Gerne vil styrke din psykiske balance og din evne til at håndtere en krise eller en presset situation og få mere styr på følelsesmæssige og humørmæssige udsving.

● Arbejder med mennesker eller i andre sammenhænge har brug for at kunne være ægte i kontakt med andre og samtid føle dig tryg.

● Vil have større kontaktflade til dit liv: Øge din kropsbevidsthed og din evne til at mærke hvad der rører sig i dig.

● Finder det meningsfuldt at tage anledning af livets udfordringer til at opnå større selvkendskab og blive mere fri i forhold til vaner og psykologiske mønstre.

● Eller simpelthen føler trang til at give stilheden og roen en plads i dit liv.

 

Mindfulness og kunsten at leve

Kurset er baseret på en integrativ tilgang til mindfulness, hvilket vil sige en tilgang der forsøger at samle ny og gammel viden, for bedst muligt at kunne tilpasse mindfulnesstræningen til den enkeltes situation og til de udfordringer der er knyttet til den forandringsfulde tid vi lever i. De mest kendte systemer som MBSR, MBCT og ACT lægger meget vægt på mindfulness som behandlingsform. I den integrative tilgang kan mindfulness bruges som en behandlingsform, men hovedfokus er på mindfulnesstræning som et element i kunsten at leve.

 

Praktisk info

Datoer:

Mandag d. 19. marts

torsdag d. 5. og mandag d. 23. april

mandag d. 7. og  Torsdag d. 24. d. maj

Tidspunkt: kl. 18-20.30

Sted: Søndergade 41D, 8700 Horsens

Pris: 2000 kr.

Tilmelding: pr. mail til mail@integrativvejledning.dk

 

Om underviseren:

Jeg hedder Karsten Skipper og er idéhistoriker, psykoterapeut  og mindfulness-instruktør. Siden jeg første gang deltog på et mindfulnessretreat i 1995, har meditation og selvudvikling haft en central plads i mit liv. Jeg har mange års erfaring som underviser i mindfulness og selvudvikling, og trækker i mit arbejde på omfattende træning indenfor bl.a. Process Work, Integral Studies, Ledelse med Hjertet, og ikke mindst den såkaldte Vækstcenterpædagogik, der er udviklet på Vækstcenteret i Nørre Snede, hvor jeg bor med min kone og vores to børn.

I 2011 stiftede jeg Integrativ Vejledning, der tilbyder terapi og vejledning, samt kurser, foredrag og supervision.