Bestil et foredrag

 

Bestil et foredrag!

 

Karstenportræt_torunn

UHC_beskåret
Her er nogle eksempler 
på foredrag som jeg tilbyder. Jeg tilpasser gerne emnet og formatet så det passer til jeres behov. Skriv eller ring, så finder vi frem til noget!

 

1. Mindfulness – Hvad er det og hvorfor er det blevet så populært?

Hvad er mindfulness og hvordan kan det være at en teknik, der er 2500 år gammel pludselig tiltrækker så mange mennesker, sælger bøger skaber avisoverskrifter og rykker ind i daginstitutioner, skoler, ældrecentre og i erhvervslivet? Foredraget præsenterer fænomenet og træningsformen mindfulness, de videnskabelige landevindinger indenfor feltet og den historiske baggrund i bl.a. buddhistisk meditation.

Derefter anlægges en idehistorisk vinkel på mindfulnessbølgen som fænomen. Hvordan passer interessen for mindfulness, eller bevidst nærsvær ind i tidens udfordringer og trends? Hvad sker der med mindfulness i mødet med vores kultur og nutidens udfordringer? Og er der noget man skal være opmærksom hvis man eksempelvis søger ro, fordybelse eller indre frihed i mindfulness?

80-100 min.; nødv. hjælpemidler: lærred (kan selv medbringe videoprojektor); honorar efter aftale

Emnet og formen kan tilpasses til den sammenhæng I ønsker at foredraget skal indgå i.

 

2. Integrativ Mindfulness – en flerstrenget tilgang til nærvær, selvindsigt og kropskontakt

I integrativ mindfulness forsøger man at forankre den grundlæggende mindfulness, eller bevidst nærvær, i en reel vækst og modning ved at arbejde bevidst med selvindsigten, kvaliteten i de sociale relationer, kropskontakt og med oplevelsen af kontakt med naturen og helheden.

Mindfulness, eller bevidst nærvær, er en årtusinde gammel træningsform, der på det seneste har fået fornyet interesse. Stadig flere bruger mindfulness som en hjælp til at opretholde eller genoprette psykisk balance, revitalisere hverdagslivet og få kontakt til en stærkere oplevelse af helhed og mening i livet. Som det ofte bliver sagt er mindfulness enkelt, men ikke let. Det er helt naturligt at man også møder vanskeligheder og modstand på den lange bane. Mange oplever at miste motivationen eller støder på udfordringer som de ikke forstår eller ved hvordan de skal håndtere. Integrativ mindfulness hjælper ved at give et sprog for det der sker, og kombinerer den basale mindfulnesstræning med vigtig psykologisk indsigt og konkrete teknikker til at forstå og bearbejde de ting som dukker op undervejs.

Foredraget byder på små øvelser og mulighed for spørgsmål og dialog.

80-100 min.; nødvendige hjælpemidler: lærred (medbringer selv videoprojektor); honorar efter aftale

Emnet og formen kan tilpasses til den sammenhæng I ønsker at foredraget skal indgå i.

 

3. Teorien om alt – Introduktion til Ken Wilber og de Integrale Studier

Den amerikanske filosof og vidensskabsteoretiker Ken Wilber er en hovedskikkelse inden for de integrative studier (Integral Studies). Han er stifter og leder af tænketanken Integral Institute og med femogtyve bøger oversat til ca. tredive sprog er han en af vor tids mest betydningsfulde tænkere.

Foredraget præsentere Ken Wilber og ca. fire årtiers passioneret søgen efter en teoretisk ramme der kan bidrage til fornyet helhed i en fragmenteret verden.

Afhængigt af sammenhængen kan foredraget fungere som øjenåbner og debatoplæg i forhold til emner som:
Religion og spiritualitet
Selvudvikling og dannelse
Bæredygtighed og bevidsthedsudvikling

80-100 min.; nødv. hjælpemidler: lærred (medbringer selv videoprojektor); honorar efter aftale

Emnet og formen kan tilpasses til den sammenhæng I ønsker at foredraget skal indgå i.