Natur og Bevidsthed

– Brug naturen til at opdage nærværets nuancer.

Tid og sted for natur og bevidsthedsdagen er ikke fastsat. Kontakt mig hvis du er interesseret 🙂

At være i naturen er en genvej til indre ro. Stress og tankemylder slipper ofte helt af sig selv i naturen. Med nogle enkle instruktioner får du inspiration til at blive mere nærværende i naturen så du får mere af skovens ro med dig hjem 🙂

At være i naturen er en genvej til indre ro. Når jeg som mindfulnessinstruktør spørger mennesker hvor de ellers finder alt det de håber at opnå gennem mindfulness begynder de næsten altid at fortælle om naturen. Om ture med hunden, vandringer i skoven, slentreture gennem parken eller at sidde i det lange græs bagerst i haven og se på et insekt der kravler på et strå.

At slippe stress og tankemylder kommer ofte helt af sig selv i naturen. Vi kommer til stede. Finder tilbage i os selv. Ud af hovedet og tilbage i kroppen. Og gradvist begynder vi at tage omgivelserne ind, uden at have noget for med dem. For naturen er bare sig selv og i naturen kan vi slappe af og være som vi nu engang er.

Alligevel er der mange nuancer af nærværet i naturen som let undslipper vores opmærksomhed. Der er mange forskellige måder at være tilstede i naturen på og ofte har vi en eller to vanemæssige indstillinger som vi forholdsvis let kan gå ind i når vi besøger naturen.

Arrangementet er en introduktion til det at få kontakt til nærværet gennem naturen. Det er en form for mindfulnesstræning, som kan bruges i naturen – hvad ente du i forvejen træner siddende eller liggende mindfulnessøvelser hjemme i stuen eller ej!. Brug eftermiddagen til at komme ud og få en ny oplevelse i naturen og lad dig inspirere til måske at se den med nye øjne.